Phil&Dejean - Vers uit Parijs & TRAITEUR

Categorieën

Vanuit La Maree: Deze week start het seizoen van de Franse Coquille Saint Jacques (Sint Jakobsschelp), officieel op 3 oktober, maar het zou kunnen dat we aanstaande dinsdag al de eerste kunnen uitleveren!
Poelier: Het wild-seizoen is gestart en aankomende week informeer ik jullie over: Patrijs en Hazen, Hert en Ree als grofwild. Tot nu toe nog alleen de Grouse, allemaal uit Engeland.
AGF: Piment d’Espelette (zeer kort seizoen van ca. 3 weken). Cerfeuil tubereux en verse kastanje. De eerste mandarijnen uit Spanje.

Vorige week maakten we al melding van:
Carotte rouge, prachtige rode wortels in kist van 5 kg
Nieuw oogst Radijs Bleu, Green en Red meat.

Seizoen afgelopen
Het seizoen van de Vijgen loopt helaas naar het eind, zoals ook voor de Mirabellen! 

Nieuw in ons assortiment
AGF: Mini wortel gemixt zonder loof in kist van 800 gr
Poelier: Kippenlever, maiskipfilet en kippendij zowel met als zonder bot/vel
Vleeswaren: Lardo di Collonate
Kaas: Drie nieuwe kazen uit Portugal
Serra da Estrela DOP
Azeitão DOP - Casa Lusa
Queijo de cabra Beiralacte curado

Aanbevolen producten op dit moment zijn:
Cepes, Girolle mini, Pied de Mouton en Trompette de la mort
Bieten Crapaudine rauw of gekookt, Chioggia, Golden biet en Suikerbiet
Navet (meiknol) vrac, navet Boule d’Or (boterraap)
Grote gekleurde Radijs in blauw, groen, rood en zwart
Peterseliewortel, Pastinaak en Kervelknol
Wortel mix gekleurd in bos. In vrac (zonder loof) in de kleuren geel, oranje, paars en rood. En de Chantenais wortel in oranje en mixt kist van 5 kg.

Geniet nog van de Courgetten en Aubergines
Haricot vert Val de Loire
Snijbiet meer kleuren, verse witte en rode zilvertuitjes in bos (oignon grelot)
Coco blanc AOC Paimpol (witte bonen)
Vijgen blauw, Mirabelle, Pruimen Bavet (type Reine-Claude). Muscat de Hamburg AOC en Chasselas AOC (zoetig en sappige witte druiven)
Kweeperen
Verse kastanje en gedroogde hazelnoten en walnoten
Lautrec knoflook AOC-label rouge
Sjalotten lang zak van 5 kg nieuwe oogst
Aardappel Bleu d’Artois en Grenaille de Jazzy (type Charlotte aardappelen)


Vis: De R zit weer in de maand dus het oesterseizoen is weer van start gegaan. Het is alleen nog even wachten op de Huitres Verte, deze liggen nog een paar weken op een type alg, waardoor ze hun groenige ‘hart’ ontwikkelen. Maar het is ook de periode voor de mosselen met de Franse Moule de Bouchot en de Spaanse mossels. Ook alle ander schelpdieren zijn nu goed beschikbaar en van zeer goede kwaliteit. Uitzonderlijk nog de Zee-egel nog een week of twee.



We hebben weer een selectie voor de oktobermaand samengesteld. De belangrijkste kenmerken en invloeden in de kaasproductie en daarmee op de selectie van de kazen voor oktober zijn:
-       Terugkeer van de dieren uit de Franse en Zwitserse Alpenweiden
-       Hoge luchtvochtigheid die gunstig is voor de roodschimmel kaasproductie
-       De bomen verliezen hun bladeren, deze worden gebruikt om de kazen te beschermen


Bon voilà voor deze week.
    29-09-2019 11:57     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Bel ons voor meer info 06-5169 3860