Als primeur deze week noteer ik:
Blauwe vijgen uit Zuid-Frankrijk, de Provence op plateau ca. 4 kg.
Blauwe tafeldruiven uit Frankrijk op plateau ca 5 kg.
Sjalotten lang zakken van 5 kg nieuwe oogst uit Frankrijk
Seizoen afgelopen:
Peultjes
Frisseline
Er is momenteel moeilijk om aan ronde paars aubergine te komen
Seizoen producten:
Qua paddenstoelen de Girolle (niet te verwarren met de canterellen) en de
Mini Girolle (nopjes)
Het is nu het tijd voor de courgetten - in alle vormen en kleuren
Ook de bonen (haricots) zijn van de partij: witte bonen (Coco-blanc AOC Paimpol), Haricots vert fin uit Val de Loire zijn echt mooi geprijsd en van topkwaliteit: plateau van 6 kg machinaal geplukt.
Ook Haricots extra fin XXX uit de Val de Loire: superdun, hand geoogst op plateau van 3 kg.
Boterbonen zijn nu betaalbaar en tevens in kleinere hoeveelheden de paarse bonen.
En natuurlijk doperwten en tuinbonen (mooi groot en vol) beiden uit Frankrijk Val de Loire.
Tomaten: op tros zongerijpte tomaten, vol van smaak en in alle vormen en kleuren: groen, rood, oranje ….
Franse Artisjokken uit Bretagne; tot nu toe zeer betaalbaar, groen, paars of poivrade in bos of vrac.
Wortel bos mixte nieuwe oogst
Zilvertuitjes uit Italië (nog een paar weken)
Fruit:
Kersen (dit zijn langzaam de laatste voordat we gaan naar de Hollandse)
Abrikozen ‘orangered', Perzik en Nectarine, Meloen Cavaillon,
Zacht fruit zoals: Frambozen uit de Brive, Aalbessen, Blauw bessen, Bramen.
Het seizoen van de vijgen is goed gestart: groene uit Italië en blauwe nu uit Zuid Frankrijk
Nieuwe oogst sjalotten longue uit Frankrijk zakken van 5 kg.
Nieuwe oogst rode knoflook uit de Tarn (zuidwest Frankrijk) nog een paar weken
en de eerste Lautrec AOC-knoflook gaat binnenkort van start