Wat vinden we interessant deze week
Het is nu tijd voor het zuiglammetjes uit de Pyrenees IGP.Mijn advies:
het hele lam
Vanaf half december t/m juni is het seizoen van het
zuiglamsvlees. Label rouge Agneau des Pyrenees. Alleen de lammetjes geboren op een boerderij uit Basqueland en Pyrenees Atlantique. Exclusief gevoed met melk van de lokale schapenrassen Manech en Basco Bearnaise hebben het keurmerk Agneau de lait des Pyrenees. Naast het hele lam hebben we natuurlijk ook de technische delen als de rug (ribstuk en zadel),
lamsbout(culotte), lamsschouder en lams carré (French rack)
Verse
morillesuit China: Het is werkelijk een zeer mooi product! Mooie witvoeten en een donkerbruine hoed, topkwaliteit.
Pied de Moutonuit Portugal. Mooi geprijsd nu…
Verveine: Essentieel kruid voor thee samen met de munt en wat citroen… Combineert goed met chocolade (fondant de chocolat au thee de verveine) oud recept van mijn leermester Michel bras.
Friseline: Herkomst België/ Frankrijk. Interessant product voor de Horeca, zowel als slasoort en als groente. Innovatief decoratie als een traditioneel witloof.
Artisjokken paars
poivradeuit Spanje:mooie bos van 5 stuks op plateau van 10x bossen
Supermooie artisjokken
Calicouit Spanje plateau van 9 of 12 st.
Aubergine paarsInteressant zijn de
rondeen ook de
dunne lange paarseaubergine.
Romanescoper 6 stuks prachtig
Kleine bloemkolen; kist van 6x st
Mooie zeer dunne prei
Wortel rood; kist van 5 kg. Mooie rode winterpen wortel
Aardbeienuit Spanjeop plateau van 1 kg stevig en redelijk geparfumeerd wel wat groot van maat. Dit zijn wel winter aardbeien, verwacht niet een explosie van parfum en zoetigheid het is redelijk goed vind ik voor het seizoen. Er zijn ook Gariguette uit Portugal
Citrus: een aantal interessante seizoensproducten
Yuzu citroenenen
Boeddha vinger
Vlees:
Naast de
zuiglamsvlees;
Poelier:
Ook nu het seizoen van de Canette (eenden) Perle des Dombes Le Miéral;
Heel,
borstof
boutMooie mals en volle smaak rood vlees.
Schaal en schelpdieren;
In de wintermaanden zijn met name de
oestersop hun best. Het is nu ook het seizoen van de
Coquille, zowel in kwaliteit als voor de prijs.
Vis:
Er zijn weer mooie
Bonitte. En natuurlijk
skrij, nu het seizoen!!
Bon voilà voor deze week.
Gérard Déjean