Wat vinden we interessant deze week:
Het is nu tijd om voorraad in te slaan van de verse truffels uit de Perigord. Mijn advies:
de Morceaux. Mis het niet…..
Verse
morilles uit China: Het is werkelijk een zeer mooi product! Mooie witvoeten en een donkerbruine hoed, topkwaliteit.
Pied de Mouton uit Portugal. Mooi geprijsd nu…
Verveine: Essentieel kruid voor thee samen met de munt en wat citroen… Combineert goed met chocolade (fondant de chocolat au thee de verveine) oude recept van mijn leermester Michel bras.
Friseline: Herkomst België/ Frankrijk. Interessant product voor de Horeca, zowel als slasoort en als groente. Innovatief decoratie als een traditioneel witloof.
Artisjokken paars
poivrade uit Spanje:mooie bos van 5 stuks op plateau van 10x bossen
Supermooie artisjokken
Calico uit Spanje plateau van 9 of 12 st.
Aubergine paarsInteressant zijn de
ronde en ook de
dunne lange paarse aubergine.
Romanesco per 6 stuks prachtig
Kleine bloemkolen; kist van 6x st
Mooie zeer dunne prei;
Wortel rood; kist van 5 kg. Mooie rode winterpen wortel
Aardbeien uit Spanje op plateau van 1 kg stevig en redelijk geparfumeerd wel wat groot van maat. Daarentegen zijn de
Marokkaanse aardbeien wat kleiner, maar vind ik minder geparfumeerd. Dit zijn wel winter aardbeien, verwacht niet een explosie van parfum en zoetigheid het is redelijk goed vind ik voor het seizoen.
Vlees:
Vanaf half december t/m juni is het seizoen van het
zuiglamsvlees. Label rouge Agneau des Pyrenees. Alleen de lammetjes geboren op een boerderij uit Basqueland en Pyrenees Atlantique. Exclusief gevoed met melk van de lokale schapenrassen Manech en Basco Bearnaise hebben het keurmerk Agneau de lait des Pyrenees.
Ook het Ibericovarkensvlees is interessant met name de
Carre (French rack)
Poelier:
Canard en canette Prince des Dombes.
Heel,
borst of
bout. Mooie mals en volle smaak rood vlees.
Schaal en schelpdieren;
In de wintermaanden zijn met name de
oesters op hun best. Het is nu ook het seizoen van de
Coquille, zowel in kwaliteit als voor de prijs.
Vis:
Tongschar, groot kaliber ca 2 kg. En natuurlijk
skrij, nu het seizoen!!
Bon voilà voor deze week.
Gérard Déjean