Phil&Dejean - Vers uit Parijs & TRAITEUR

Categorieën

Kaas / Rood-bacterie of gewassen korst kaas / Reblochon AOC lait cru

Reblochon AOC lait cru

Reblochon AOC lait cru
Reblochon AOC lait cru
Herkomst: Frankrijk

Artikelnummer

FR6002

Gewicht   

0,600 KG

€ 3,44
excl. btw
€ 3,75
incl. btw
Prijs per ons

Dit product heeft een minimale afname aantal van 5

Aantal: 
Bestellen
 
Reblochon is een kaas van belastingontduikers. De oorsprong stamt uit de 13e eeuw, in de alpenweiden van de Thônes-valleien. De landeigenaren - voornamelijk edelen en monniken - hadden een "recht van beleg" over de exploitatie van bergweiden door boeren die moest afdragen. Op de dag van de controle, maakte de boer een onvolledige melkbeurt en maakte die af zodra de eigenaar vertrok. Reblochant, wat betekent een tweede keer melken, vandaar de naam ‘Reblochon’. De melk van deze tweede melkbeurt was niet erg overvloedig, maar zeer rijk aan room, ideaal om een kaas mee te maken. Gedurende vele eeuwen is de Reblochon een lokaal product gebleven, onbekend buiten de Savoie conté. De ontwikkeling van de infrastructuur, met name de aanleg van het spoorwegnet gecombineerd met de populariteit van de wintersport, heeft de ontdekking van deze kaas bevorderd in heel Frankrijk. De groei is toegenomen door erkenning van het AOC kenmerk in 1958.
Het productiegebied van Reblochon is beperkt tot de bergen van de Haute-Savoie en Val d'Arly, Savoie. Slechts drie rassen melkkoeien zijn toegestaan voor de productie van Reblochon: Abondance, Montbéliarde en Tarine. Ze worden erkend voor hun vermogen om in de bergen te lopen, voor hun aanpassing aan het klimaat en voor de kwaliteit van hun melk, ideaal voor kaasverwerking. Er wordt alleen rauwe melk gebruikt voor de productie. Die ondergaat geen hittebehandeling hoger dan 37 ° C. Een dunne oranje-gele korst bedekt het witte fluwelen schuim, typerend voor de Reblochon. De kaas is zacht en romig, het deeg wit tot ivoor, met enkele kleine openingen.
Er zijn twee soorten reblochon, de”Fermier”, herkenbaar aan zijn groene plastic medaille. De melk wordt direct na het melken verwerkt tot kaas op de boederij, zelfs voordat het in staat is geweest om af te koelen. De vorm van de Reblochon moet een platte cilinder zijn met een diameter van 13 tot 14 cm en een dikte van ongeveer 3,5 cm, voor een gewicht tussen 450 en 550 g. Het bestaat echter ook in een kleiner model. De diameter is dan ongeveer 9 cm en het gewicht ligt tussen 240 en 280 g.
 
Bel ons voor meer info 06-5169 3860