Rijpe rode kers, bosaardbei in harmonie met tonen van tabak, bosgeuren. De zachte smaak zit boordevol elegant fruit met een aangename frisse afdronk en ronde tannine (6-8 maanden houtrijping op Frans eiken). De druiven komen van eigen wijngaarden uit San Antonio Valley, wat een mediterraan klimaat heeft, dit zorgt voor een mooie zachte textuur. Deze wijn presenteert zich het best bij een serveertemperatuur van ongeveer 18 graden.
Apalta is gelegen in het centrum van de Colchagua vallei, een paar kilometer van de stad van Santa Cruz. De Apalta-vallei bestaat uit 800 hectare voor druiven en andere gewassen. Deze vallei wordt gekenmerkt door zijn uitstekende voorwaarden voor de ontwikkeling van wijndruiven, die blijkt uit de grote wijnen die zijn geproduceerd in het gebied. De geschiedenis van Apaltagua Vineyards begon 11 jaar geleden, toen de succesvolle Amerikaanse zakenman Edward Tutunjian op vakantie in Chili was. Hij viel voor het landschap, de adembenemende omgeving en zijn geweldige wijnen. Tijdens deze reis, besloot hij om te investeren in Chili en verwierf er zijn eerste wijngaard; ¨La Pancora¨ genoemd. Sinds vorig jaar is Pablo Barros verantwoordelijk voor het wijnmaken bij Apaltagua. Het bedrijf is sinds 2012 in het bezit van gecertificeerde biologische wijngaarden.