Phil&Dejean - Vers uit Parijs & TRAITEUR

Categorieën

Kaas / Witschimmelkaas / Brillat Savarin petit

Brillat Savarin petit

Brillat Savarin petit Brillat Savarin petit Brillat Savarin petit
Brillat Savarin petit Brillat Savarin petit Brillat Savarin petit
Brillat Savarin petit
Herkomst: Frankrijk

Artikelnummer

FR1031

Gewicht   

0,200 KG

€ 6,01
excl. btw
€ 6,55
incl. btw
Prijs per stuk van ca. 200 gram
Aantal: 
Bestellen
 

Herkomst: Frankrijk, Ile de France, Aube, Cote d’or
Melk: Koemelk verrijkt met room
Familie: Witschimmel kaas
Maat: deze mini's zijn 200 gram per stuk
Kenmerken: Romig kaas verrijkt met room. Jong is hij fris en romig, Gerijpt wordt hij smaakvoller en licht zuur.

De kaas is ontwikkeld in de dertiger jaren door de kaasmaker Henri Androuët. Na een kleine aanpassing in de vorm heeft de kaas een andere naam gekregen, de Brillat-Savarin, hiermee eerde Androuët de 18e-eeuwse Franse gastronoom Jean Anthelme Brillat-Savarin, de auteur van "Physiologie du goût, ou Meditations de gastronomie transcendante".

Van Brillat-Savarin is ook de uitspraak: "Un repas sans fromage est une belle à laquelle il manque un oeil; le fromage est le complément d'un bon repas et le supplément d'un mauvais"
Een maaltijd zonder kaas is als een schone zonder oog, kaas vult een goede maaltijd aan en vult na een slechte maaltijd.

De Brillat-Savarin wordt tegenwoordig ook gemaakt in de Île-de-France-regio en/of de Bourgondië.

De kaas wordt gemaakt van koemelk, in het proces wordt aan de melk nog room toegevoegd, zodat een “triple crème” kaas ontstaat. De kaas heeft een heel hoog vetgehalte, de rijping van de kaas vindt plaats op vergelijkbare wijze als bij de Brie. De kaas rijpt zo’n 12 dagen, daarna kan de kaas het beste gegeten worden. De optimale tijd voor deze kaas is van april tot oktober.

Bel ons voor meer info 06-5169 3860